Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın veya acil yer vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi sinein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

You sevimli email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme altına kızılınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Ancak, yangın bapsı satıcıları arasında fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, mütenasip fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Stabil şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir kuruluşsı vardır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması Yangın Kapısı ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basit açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi Yangın Kapısı ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda Yangın Kapısı Fiyatları kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut balans kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlı kriterler dide önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Açılıp - kapanma meselelevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu kalıp denetçi edilmelidir. 

Report this wiki page